Eestimaiseid orhideeraamatuid ei ilmu just ülemäära sageli. Veelgi haruldasem on mingi kindla piirkonna käpalisi tutvustav trükis. Seetõttu on „Tallinna orhideed“ kiitust väärt.

Tapio Vares

Taimede kogumine on teadagi haigus omaette. Võiks arvata, et aia ruum paneb sellele lõpuks piirid peale, ent siis avastad mõne aja pärast jälle midagi uut ja lausa seni tundmatut ning tekib kiusatus järele proovida.

Tapio Vares

Igal taimel on ilu kõrval ka energeetiline väärtus. Nurmenukk on päikesepõimiku taim, ta annab meile elujõudu ja rõõmsameelsust, toidab meid seesmiselt, annab värskendust nii hingele kui ka kehale.

Kaie Sassi

Üks kodumaiste salukuusikute ja lehtmetsade esimesi õide puhkejaid on kopsurohi. Juba märtsi lõpus võib ta oma esimesed õiesilmad avada, peamine iluaeg jääb siiski aprilli teise poolde, otsapidi maikuussegi.

Tapio Vares

Talvekahjud aias ei tarvitse vahel paraku piirduda ainult taimedega. Viimatine pikk talv oli raske ka veekogude asukaile. Nii näiteks hukkusid mandril ühes tiigis valged amuurid, kes olid seal seni kümnendi jagu elanud.

Tapio Vares

Mõnikord olen aiakülaliste käest ühe kitsaste lehtedega põõsapussaka juures küsinud, et kellega võiks tegu olla. Ega ikka naljalt ära arvata osata, ja kui ütlen, et tegu on tammega, on üllatus päris suur.

Tapio Vares

Longus helmikat (Melica nutans) kohtame sageli varjukamates leht- ja segametsades, ka endistel ning praeguseni säilinud puisniitudel on ta tavaline. See on üks ilus meeldejääv kõrreline, keda tasuks varjuaiaski kasvatada.

Tapio Vares