Robiinia kipub meil juba pisut umbrohupuuks muutuma (nagu Kesk-Euroopaski), aga glediitsiatega seda muret veel pole. Pigem on meil endiselt tegu haruldaste ilupuudega, sageli isegi vaid põõsastega.

Tapio Vares

Kui nimetada Eesti kõige värvierksama õievärviga orhideed, siis on see üsna kindlalt püramiid-koerakäpp (Anacamptis pyramidalis). Säherdust silmapaistvat lillapunast tooni ei esine ühelgi teisel kodumaa käpalisel. Selles on justkui midagi mitte päris meie loodusesse kuuluvat.

Tapio Vares
Suvine rooside hooldus: mida lõigata ja kui palju? (3)
Millist kasu saab muruniitest ja nõgeseleotisest?

Selleks et peenra- ja pinnakatteroosid oleksid kaunid ning õitseksid rikkalikult, tasub neid suve jooksul hoolsalt lõigata. See soodustab noorte võrsete kasvu, teeb taime tugevaks ja kompaktseks.

Targu Talita

Eestimaiseid orhideeraamatuid ei ilmu just ülemäära sageli. Veelgi haruldasem on mingi kindla piirkonna käpalisi tutvustav trükis. Seetõttu on „Tallinna orhideed“ kiitust väärt.

Tapio Vares

Talvekahjud aias ei tarvitse vahel paraku piirduda ainult taimedega. Viimatine pikk talv oli raske ka veekogude asukaile. Nii näiteks hukkusid mandril ühes tiigis valged amuurid, kes olid seal seni kümnendi jagu elanud.

Tapio Vares

Mõnikord olen aiakülaliste käest ühe kitsaste lehtedega põõsapussaka juures küsinud, et kellega võiks tegu olla. Ega ikka naljalt ära arvata osata, ja kui ütlen, et tegu on tammega, on üllatus päris suur.

Tapio Vares

Longus helmikat (Melica nutans) kohtame sageli varjukamates leht- ja segametsades, ka endistel ning praeguseni säilinud puisniitudel on ta tavaline. See on üks ilus meeldejääv kõrreline, keda tasuks varjuaiaski kasvatada.

Tapio Vares