Maja renoveerimine on suur ja mahukas töö, mis nõuab põhjalikku planeerimist, raha ja tihtipeale ka tugevat närvi. Kust üldse alustada ning millistel tingimustel annab pank selliseks ettevõtmiseks laenu? Oma maja renoveerimise kogemust jagavad Mari ja Oliver.

Targu Talita

Kui ebatsuugadest on ilmselt kuulnud paljud, siis tsuugadest teatakse hoopis vähem. Tsuugad on meie maal jäänud ikka veel võrdlemisi haruldaseks, ehkki kanada tsuugat (Tsuga canadensis) on Eestis kasvatatud juba üle sajandi.

Tapio Vares

Sain selle armastust, usaldust ja ühiseid aastaid sümboliseeriva kimbu kingituseks oma kallilt kaasalt. Lõikelilled säilivad vaasis värskena nädala. Tundsin, et paar nädalat neid vapustavaid õisi on minu jaoks vähe ja otsustasin taimed kuivatada. Nii säilib see bukett nüüd igavesti.

Marit Mäesaar

Kasvatan juba kolmandat aastat toapalmi, millel nimeks laose datlipalm, kuid ta ei näe kuigi hea välja. Ma ei ole märganud, et ta eriti oleks kasvanud ja nüüd hakkavad ka lehed pruunikaks tõmbuma. Mida peaksin ette võtma?

Targu Talita

Õiged vahendid tagavad parima tulemuse kõikidel lõikustöödel, mis aednikul teha tuleb. Väiksemaid oksi peab lõikama väiksemate kääridega, suuremad oksad vajavad suuremaid lõikeriistu. Tihtilugu on tarvis appi võtta hoopiski saag.

Väino Eskla

Viljapuude tavapärane lõikusaeg on ikka olnud varakevad. Enne pungade puhkemist liiguvad mahlad veel vähe. Lehtedeta puud-põõsad paistavad hästi läbi ja nii on võimalik mittevajalikke oksi kergemini leida. Samas paistavad kuivanud oksad paremini välja just lehtinud puust.

Väino Eskla

Lugeja küsib: Olen kuulnud, et tomateid istutatakse kuidagi viltu. Miks ja kuidas seda tehakse? Saime endale kasvuhoone alles hiljuti ja seetõttu olen tomatikasvatuses üsna algaja. Iga nipp kulub marjaks ära. Kuna mai on olnud jahe, siis planeerisingi istutamise alles kuu lõppu.

Targu Talita