Ehkki kaupluste grillvorstide valikul pole otsa ega äärt ja toiduainetööstus pingutab täiel rinnal, et tarbijaid aina oivalisemate grilltoodetega üllatada, jääb alati võimalus grillvorste ka ise valmistada.

Maaleht

Kevad on käes ja pakub juba esimesi ande. Poelettidele ilmuvad sparglid, aknalaual sirgub spinat ja õige pea saab maitsta ka esimesi rabarbereid. Talvistest tummistest toitudest on juba küllalt, nüüd tahaks proovida midagi kergemat ja katsetada uusi retsepte.

Spargelkapsa ehk brokoli tervislikkusest on räägitud legende. Tõepoolest, juba 100 g brokoli söömisel saame kätte vajaliku päevase C-vitamiini koguse.

Targu Talita

Hautatud kalaroad on mahlased ja maitsvad ning nende valmistamine ei võta kaua aega. Hautisteks sobib nii värske, külmutatud kui ka soolakala. Värske kala puudust leevendavad nahata külmutatud kalafileed, mis suure veesisalduse tõttu sobivadki enam hautatud vormiroaks kui praadimiseks.

Targu Talita

Ahjupotis toidu valmistamine on üks lihtsamaid söögitegemise viise, millega saab maitsvat ja tervislikku toitu, ning sageli ka energiat kokku hoida. Sest kui ahi köetud ja tuba soe, võib ahjusoojuses valmis küpsetada ka toeka lõunasöögi.

Jana Rand