Õunahooaeg veel jätkuvalt kestab ja miski ei tee nädalavahetust mõnusamaks kui õuna-kaneelised küpsetamislõhnad. Järgnevad retseptid on puhas klassika – pärit Salme Masso Õunaraamatust.

Jana Rand

Peet on tuntud oma rikkaliku toitainesisalduse poolest, pakkudes rohkelt vitamiine, mineraale ja antioksüdante. Need ained kaitsevad keha rakke vabade radikaalide kahjuliku mõju eest, tugevdavad immuunsust ja vähendavad külmetushaiguste riski. Kuid igaühele see kaunivärviline köögivili ei sobi.

Maaleht

„Meie“ raamatute sarjas on ilmunud Tiina Kuuleri raamat „Meie veinid ehk ajakirjanikust veinimeistriks“. Pika kogemusega koduveinide valmistaja ja Veinivilla perenaine kirjeldab oma teekonda hea veini saladusteni ning pakub hulgaliselt nõuandeid ja retsepte veinide valmistamiseks.

Tiina Kuuler

Rabarberiveini on ilmselt juba väga paljud teha proovinud ja tooraine uudsusega enam väga laineid ei löö. Nüüd oleks aeg minna tehnikatega edasi ja teha kevadisest rabarberist hoopis siidrit või vahuveini.

Targu Talita

Ehkki kaupluste grillvorstide valikul pole otsa ega äärt ja toiduainetööstus pingutab täiel rinnal, et tarbijaid aina oivalisemate grilltoodetega üllatada, jääb alati võimalus grillvorste ka ise valmistada.

Maaleht

Kevad on käes ja pakub juba esimesi ande. Poelettidele ilmuvad sparglid, aknalaual sirgub spinat ja õige pea saab maitsta ka esimesi rabarbereid. Talvistest tummistest toitudest on juba küllalt, nüüd tahaks proovida midagi kergemat ja katsetada uusi retsepte.

Hautatud kalaroad on mahlased ja maitsvad ning nende valmistamine ei võta kaua aega. Hautisteks sobib nii värske, külmutatud kui ka soolakala. Värske kala puudust leevendavad nahata külmutatud kalafileed, mis suure veesisalduse tõttu sobivadki enam hautatud vormiroaks kui praadimiseks.

Targu Talita

Ahjupotis toidu valmistamine on üks lihtsamaid söögitegemise viise, millega saab maitsvat ja tervislikku toitu, ning sageli ka energiat kokku hoida. Sest kui ahi köetud ja tuba soe, võib ahjusoojuses valmis küpsetada ka toeka lõunasöögi.

Jana Rand

Külmal ajal on mõnus mugavustoit lihapallid, mis valmivad ruttu ning saavad särtsu erinevatest vürtsidest. Neid võib serveerida meelepärase kastmega või ilma. Lisandiks sobib näiteks rootslaste kombel pakkuda mõnusat kooslust kartulipüreest ja pohlamoosist.

Kaili Eerma