Ibrahim Mukunga vaatab ilmse rahuloluga järgmisi finišeerujaid

Täna toimunud Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksust kujunes Eesti ja rahvusvahelise tippseltskonna osalusel põnev mõõduvõtt.

Üldarvestuse 6 parimat

Kohe stardist eraldusid teistest soosikud Tiidrek Nurme, kenyalane Ibrahim Mukunga ja Roman Fosti. Viimasel kilomeetril Nurme katkestas ning võitu läksid jahtima Mukunga ja tänavu Eesti esijooksjaks kerkinud pärnakas Fosti. Pingelises finišiheitluses jäi ajaga 29.15,0 peale eelmise aasta võitja Mukunga. Mõned nädalad tagasi Zürichis toimunud Euroopa meistrivõistlustel maratonidistantsil võimsa isikliku margiga 18. koha saavutanud Fosti oli resultaadiga  29.18,5 teine. Kolmandana finišeerus Stamina AcroTransport Running Team´i esindaja Priit Aus (29.25,6).

Naistegi rivaliteet pakkus põnevust. Kiireim naine oli Läti tunnustatud pikamaajooksja, kahekordne New York´i maratoni võitja Jelena Prokopcuka, kes üldarvestuse 17ndana sai tulemuseks 32.45,6. Teisena lõpetas mullune võitja TÜ Akadeemilise Spordiklubi esindaja  Jekaterina Patjuk (33.51,4) ning kolmandana Leedu parim pikamaajooksja, Zürichis maratonidistantsi 7. kohal lõpetanud, Rasa Drazdauskaite (34.47,8).

Kahe Silla ratastoolisõidul oli 16 osalejat ning nende ligi 4,5km võistlusdistants viis nad Uue sillani. Tugevate käte (A) arvestuses oli meeste paremusjärjestus järgmine: Hegert Toomsoo (23.29,1), Kristo Priks (26.43,1) ja Ain Villau (27.59,8). Naisi esindas Mare Koppel (44.44,2). Nõrkade käte (B) võistlusklassis osutus võitjaks Villu Urban (31.46,7) ning teine oli Toomas Mihkelson (36.20,5). Elektriratastooli arvestuses oli esikolmik järgmine: Aleksandr Jakimov (25.20,1), Karel Marksalu (27.00,6) ja Kristiina Allekõrs (27.07,5).

Koostöös Endla teatriga korraldatud meelelahutuslik „Kostüümidraama“ tõi rajale ligi 30 huumori- ja lõbujanust, kes läbisid distantsi kostümeeritult. Lisaks pakkus Endla teater lustimisrõõmu veelgi – spordipäeva raames Endla sügishooaja avamise auks astusid üles lastelavastustest tuntud tegelesed ning päeva lõpetas kontsertetendus, kus lõid teiste seas kaasa Kadri Adamson, Sepo Seeman, Karin Tammaru, Ago Anderson, Priit Loog ja teised ning BoyBand eesotsas Koit Toomega.

Ilusat päikesepaistelist spordipäeva oli tulnud nautima muljetavaldav arv spordisõpru. Raja läbis 1674 jooksjat, 16 ratastoolisõitjat ja  602 käijat-kepikõndijat.

Tänavune jooks toimus esimest korda täismahus väljaarendatud kallasrajal, mistõttu premeerisid korraldajad kõiki lõpetajaid, nii jooksjaid, ratastoolis liikujaid kui retkelisi, eridisainitud osavõtjamedaliga.

Paari päeva pärast on korraldaja Youtube´i kontol nähtav täismahus videosalvestis. Pärnu Kahe Silla klubi tänab kõiki osalejaid, vabatahtlikke, toetajaid ja partnereid! Kohtumiseni 26. oktoobril, Kahe Staadioni jooksul!

 

Samal teemal: