Vikerraadio ajaloosari „Eesti lugu“ sündis kuulajate soovist oma riigi ajaloost rohkem teada saada. 20 aastat hiljem on saate autori Piret Kriivani sõnul rääkimata lugusid veel väga palju. Võib-olla järgmiseks 20 aastakski.

Liis Seljamaa

Muusikuna tuntuks saanud Henrik Raave rändurihing on nüüd paikseks jäänud ja rahunenud. Ta neli aastat päikeselisel Tenerifel elanud pere kolis möödunud aastal Lääneranna valda Virtsu ja lööb nüüd sealses elus aktiivselt kaasa.

Greta Kaupmees

Kuidas sai Emmaste lugemisfanaatikust Riste Sofie Käärist eesti luule- ja rokilavade ägedaim tõusev täht? Kuidas on ta jõudnud tõdemuseni, et headus ei pea olema alternatiiv või provokatsioon? Kellel soovitab ta minna Grossi poodi või päikese kätte pikemalt istuma?

Jürgen Rooste
„Jüri valgustab meie maailma.“ Kuidas Eesti poliitikud ühismeedia tõmbetuultesse kisti (91)
Mart Juur nimetab Jüri Ratase stiili „teletupsulikuks“.

Kätekõverdused Atlandi ookeani ääres, hüpe üle jaanilõkke, päikeseprille kandev koer ja lõuatõmbed spordisaalis – need on vaid mõned näited Jüri Ratase Instagrami-kontolt. Tema edu eurovalimistel andis teistele poliitikutele ilmselt märku, et sotsiaalmeedias tuleks olla meelelahutuslikum. Iseasi, ka...

Richard Särk

Stockholmis saab oma silmaga näha kaasaja ühe olulisema ja skandaalsema kunstniku Maurizio Cattelani loomingut. Cattelan on korduvalt ja igas mõttes meediakünnise ületanud. 120 000 dollarit maksev hõbeteibiga seinale kinnitatud täiesti tavaline banaan on viimane ere näide.

Sandra Jõgeva

Mulle ei anna siiamaani rahu see, et jätsin ka sellel aastal endale murutraktori ostmata. Rahast hakkas kahju, aga mõtlemine käis seda rada, et kui juba on traktor, siis tuleb ka niita. Mina aga olen aastaid niitnud üha vähem.

Margus Mikomägi

Tänavu oli kurb ümmargune juubel kahel imeilusal Norra külal – Tafjordil ja Fjørål. 90 aastat tagasi, 1934. aasta 7. aprilli öösel kell 3 ärkasid sealsed elanikud võimsa plahvatuse peale. Maa värises. Ja siis saabus 20 meetri kõrgune laine, mis viis teise ilma 40 asukat.

Ain Kallis

40 aastat tagasi lõppesid Los Angeleses 24. suveolümpiamängud, eestlaste medalisoovidele tõmbas kriipsu peale NSV Liidu algatatud boikotikampaania. Heino Enden, Ivar Stukolkin, Viljar Loor, Jüri Tamm, Inna Rose... Kes mõtles karjääri lõpetamisest, kellel kadus motivatsioon, kes pühkis jalgelt „suure...

Tiit Lääne