16. septembrist on avatud metsameetme toetuse taotlusvoor, millest toetatakse hooldusraiet noores puistus, kahjustuste ennetamist metsas ja loodusõnnetuse või tulekahju tagajärjel hukkunud metsa taastamist.

Metsaleht

California linna Sierra Madre elanikud Bob ja Susan Nesler on juba mõnda aega pidanud oma kodu jagama baribaliga, kes nende keldrisse elama asus. Karu on paarikesele juba nii omaks saanud, et nad ristisid ta nimega „Junior“.

Maaleht

Möödunud nädalal ehmatasid avalikkust pildid Viljandimaalt, kus oli hävinud 50 hektarit riigimetsa – esialgu, metsa uputamine on seal kavas tervelt 300 hektaril. Tegu polnud siiski loodusõnnetusega, vaid riigi teadliku tegevusega, mida põhjendatakse vajadusega kaitsta loodust ning võidelda kliimamuu...

Mari Kartau
Eestit on sel aastal tabanud jõhvikauputus (9)
Kus asuvad Eesti parimad marjasood?

Kui eelmine aasta oli marjade poolest pigem kehvake, siis tänavu on metsi tabanud tõeline küllus. Head ilmaolud on sel aastal toonud ka tavalisest suurema jõhvikasaagi.

Veronika Meriküll

Seenesündmusi korraldatakse nii era- kui avalikus sektoris ja ka hinnaklass kõigub vastavalt alates RMK tasuta üritustelt kuni 170 euroni koos gurmee ja öömajaga. Igaüks peaks leidma oma kodukohale ja rahakotile vastava koha, kus paremini seeni tundma õppida.

Mari Kartau