Kriise on mitmesuguseid. Näiteks sõda on reaalne – kuulid vilisevad, pommid kukuvad, inimesed surevad. Kliimakriis aga on imaginaarne – kuigi alati on juhtunud loodusõnnetusi, siis otsene oht meie kõigi elule on kusagil tulevikus.

Mari Kartau

Samal ajal kui enamus jälgib pingeliselt ettevalmistusi Eurovisiooniks, on olemas vähemus, kes hoiab kätt Euroopa Liidu kliimaeesmärkide pulsil.

Mari Kartau

„Kõik ei hinda istutatud metsi alati ja nende eelised pole nii laialt tuntud kui peaksid,“ ütles FAO metsandusosakonna direktor Zhimin Wu. „Kuid säästvalt majandatud istutatud metsad on võidukas strateegia, mis toob inimkonnale ja planeedile tohutult kasu.“

Mari Kartau

Riigimetsa raiemaht hakkab vähenema, kuid mitte järsult. Plaanid tehakse nagu ikka kooskõlas pikaajaliste prognoosidega ja edaspidi on kavas mõelda saja aasta peale ette, et nii looduskaitsjad kui ettevõtjad saaks plaane teha.

Mari Kartau

Hakkame lõpetama! Just sellise sõnumi annavad metsasektorile viimase aja kohtulahendid. Keskkonnaaktiviste võib õnnitleda töövõidu puhul – Eesti majanduse alustala ja oma olemuselt kõige keskkonnasõbralikum tootmisvaldkond on kadumas.

Mari Kartau